preskoči na sadržaj

Elektrostrojarska škola Varaždin

Elektroničar-mehaničar
Program (JMO - trogodišnji) sastoji se od općeobrazovnog, stručno - teorijskog i praktičnoga dijela (program naukovanja). Praktična se nastava jedan dan izvodi u školi, a najmanje dva dana tjedno kod licenciranog obrtnika ili poduzeća koje ima licencu obrtničke komore.

Nakon školovanja učenik je osposobljen za :
- montažu, održavanje i kontrolu audio, video i komunikacijske opreme
- održavanje i montažu računalne opreme
- kroz izborne sadržaje u računalnim radionicama i laboratorijima škole raditi u programima za projektiranje računalom, obradom zvuka i slike.

Na kraju školovanja učenici polažu završni i pomoćnički ispit za koji im Hrvatska obrtnička komora izdaje posebnu svjedodžbu.

Elektroničar - mehaničar može nakon tri godine radnoga iskustva u struci polagati majstorski ispit koji mu omogućava otvaranje vlastitog obrta. Također postoji i mogućnost nastavka školovanja.

Posebni uvjeti:
Ugovor o naukovanju s licenciranim obrtnikom ili trgovačkim društvom te liječnička svjedodžba medicine rada.

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje.

 


Oglasna ploča
BUG.HR
27.01.2021. 16:30
The Lord of the Rings: Gollum pomaknut u iduću godinu
Premda je prema prvotnom planu trebala biti objavljena ove godine, avantura The Lord of the Rings: Gollum će se ipak pojaviti u neko doba iduće

27.01.2021. 16:30
EU daje 2,9 milijardi eura za istraživanje i inovacije u području baterija
Europska komisija odobrila 2,9 milijardi eura javne potpore koju dvanaest država članica dodjeljuje za drugi paneuropski projekt istraživanja i inovacija duž cijelog vrijednosnog lanca baterija

27.01.2021. 16:30
Apple ponovno suočen s tužbom zbog usporavanja starijih uređaja
Euroconsumers su u prosincu podnijeli dvije slične tužbe u ime organizacija članica Test-Achats u Belgiji i OCU u Španjolskoj, a planiraju i četvrtu parnicu u Portugalu.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Elektrostrojarska škola Varaždin / Hallerova, aleja 5, HR-42000 Varaždin / www.ss-elektrostrojarska-vz.skole.hr / ess@vz.htnet.hr
preskoči na navigaciju