preskoči na sadržaj

Elektrostrojarska škola Varaždin

Tehničar za mehatroniku

Program zanimanja omogućuje stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature ( više razine) i nastavak školovanja na tehničkim  fakultetima i veleučilištima.

Program je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja  ili za obavljanje poslova tehničara za mehatroniku. 

Mehatronika je interdisciplinarno područje koje povezuje znanja iz elektronike, strojarstva i računalstva. Zbog stalnog napretka tehnike, u kojoj više nema oštrih granica između pojedinih stručnih područja, pojavila se potreba za stručnjacima koji će moći projektirati i održavati složene mehatroničke sustave te njima rukovati. 

Program obuhvaća rad  najmodernijom opremom u području računalstva, rad CNC tehnologijama,  projektiranje uz pomoć računala (CAD/CAM, Catia, Solid Edge) i rad robotima.

Uz stručne predmete redovne nastave učenici mogu birati i stručne predmete kroz izbornu i fakultativnu  nastavu.

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje.

 

 

 


Oglasna ploča
BUG.HR
27.01.2021. 16:30
The Lord of the Rings: Gollum pomaknut u iduću godinu
Premda je prema prvotnom planu trebala biti objavljena ove godine, avantura The Lord of the Rings: Gollum će se ipak pojaviti u neko doba iduće

27.01.2021. 16:30
EU daje 2,9 milijardi eura za istraživanje i inovacije u području baterija
Europska komisija odobrila 2,9 milijardi eura javne potpore koju dvanaest država članica dodjeljuje za drugi paneuropski projekt istraživanja i inovacija duž cijelog vrijednosnog lanca baterija

27.01.2021. 16:30
Apple ponovno suočen s tužbom zbog usporavanja starijih uređaja
Euroconsumers su u prosincu podnijeli dvije slične tužbe u ime organizacija članica Test-Achats u Belgiji i OCU u Španjolskoj, a planiraju i četvrtu parnicu u Portugalu.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Elektrostrojarska škola Varaždin / Hallerova, aleja 5, HR-42000 Varaždin / www.ss-elektrostrojarska-vz.skole.hr / ess@vz.htnet.hr
preskoči na navigaciju