preskoči na sadržaj

Elektrostrojarska škola Varaždin

Tehničar za računalstvo
Program zanimanja omogućava stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature ( više razine) i nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima. 

Program je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja ili za obavljanje poslova tehničara za računalstvo.

Učenici tijekom svojeg četverogodišnjeg obrazovanja koriste suvremenu računalnu opremu. Pripremaju se i uče za održavanje strojne i programske opreme, programiranje različitih aplikacija, uspostavljanje i održavanje lokalne mreže, uporabu internetske i multimedijske tehnologije, uspostavu i korištenje baza podataka, uporabu aplikacijskih programskih paketa za razna područja, planiranje računalnog razvoja ustanove ili poduzeća. 

Program omogućuje i stjecanje znanja i razvijanje sposobnosti za visokoškolsko obrazovanje na tehničkim i njima srodnim fakultetima (FER, FOI, Veleučilište u Varaždinu).

U trećem razredu učenici biraju jedan izbornih predmeta: Baze podataka, Mikroprocesori, Računalne mreže, Informacijski sustavi, Internetske tehnologije.

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje.

 


Oglasna ploča
BUG.HR
27.01.2021. 16:30
The Lord of the Rings: Gollum pomaknut u iduću godinu
Premda je prema prvotnom planu trebala biti objavljena ove godine, avantura The Lord of the Rings: Gollum će se ipak pojaviti u neko doba iduće

27.01.2021. 16:30
EU daje 2,9 milijardi eura za istraživanje i inovacije u području baterija
Europska komisija odobrila 2,9 milijardi eura javne potpore koju dvanaest država članica dodjeljuje za drugi paneuropski projekt istraživanja i inovacija duž cijelog vrijednosnog lanca baterija

27.01.2021. 16:30
Apple ponovno suočen s tužbom zbog usporavanja starijih uređaja
Euroconsumers su u prosincu podnijeli dvije slične tužbe u ime organizacija članica Test-Achats u Belgiji i OCU u Španjolskoj, a planiraju i četvrtu parnicu u Portugalu.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Elektrostrojarska škola Varaždin / Hallerova, aleja 5, HR-42000 Varaždin / www.ss-elektrostrojarska-vz.skole.hr / ess@vz.htnet.hr
preskoči na navigaciju